Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Wednesday, 14 December 2016

Computer Networks Multiple Choice Questions - Set 29

1.       The functions of internet Layer in TCP/IP are ....................
(A) Flow Control and Error Control
(B) Congestion Control and Flow Control
(C) Packet Routing and Flow Control
(D) Congestion Control and Packet Routing
Answer: D
2.       The protocols used in Host to network layer of TCP/IP model are ...................
(A) TEL NET and LAN
(B) ARPA NET and SAT NET
(C) PACKET RADIO and IP
(D) LAN and IP
Answer: B
3.       HTTP is the acronym of ...............
(A) Hyper Text Transfer Protocol
(B) Hyper Test Transfer Protocol
(C) Hyper Text Transport Protocol
(D) Hyper Text Transport Program
Answer: A
4.       In the earlier ARPA NET each node of network consisted
(A) TIP & a host            (B) BBN & a host
(C) IMP & a host          (D) SAP & a host
Answer: C
5.       Number of layers in TCP/IP model?
(A) 5       (B) 4
(C) 6       (D) 7
Answer: A

6.       Internet Layer in TCP/IP is ...................
(A) Connection Oriented
(B) Can be Connection Oriented and connection less
(C) Connection less
(D) Client Server type request
Answer: C
7.       The protocol defined by internet layer in TCP/IP is ......................
(A) TCP Protocol          (B) UDP Protocol
(C) SMTP                      (D) IP Protocol
Answer: D
8.       Two protocols defined in Transport Layer of TCP/IP?
(A) TCP and IP             (B) TCP and UDP
(C) UDP and IP            (D) None of these
Answer: B
9.       Which of the following is/are a connection oriented protocol(s)?
(A) TCP                                     (B) UDP
(C) TCP and UDP       (D) Neither TCP nor UDP
Answer: A
10.    UDP has the following properties.
(A) Connection oriented and reliable
(B) Connection Less and reliable
(C) Connection less and Unreliable
(D) Connection Oriented and Unreliable
Answer: C


No comments:

Post a Comment