Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Sunday, 11 December 2016

Computer Networks Multiple Choice Questions - Set 26

1.       The domain name that ends with a period?
(A) completed               (B) incomplete
(C) absolute                  (D) universal
Answer: C
2.       ................. PPP field tell what kind of packet is in the payload field.
(A) Protocol                   (B) Check sum
(C) Control                    (D) None
Answer: C
3.       Type of switching which uses the entire capacity of a dedicated link?
(A) Circuit switching
(B) datagram packet switching
(C) virtual circuit packet switching
(D) Message switching
Answer: A
4.       The ................... is a device that connects n inputs to m outputs.
(A) Cross point             (B) cross bar
(C) modem                    (D) RAM
Answer: B
5.       In which type of switching do all the datagrams of a message follow the same channels of a path?
(A) Circuit switching
(B) datagram packet switching
(C) virtual circuit packet switching
(D) message switching
Answer: C

6.       Which ISDN plane is associated with signaling another D channel?
(A) user                                     (B) control
(C) management         (D) supervise
Answer: A
7.       When you store and forward messages in B-ISDN, you are using ................. services.
(A) Conversational      (B) messaging
(C) retrieval                   (D) distributive
Answer: B
8.       In fiber optics a pulse of light indicates ....................
(A) 1 bit              (B) 0 bit
(C) 1 byte          (D) 8 bits
Answer: A
9.       As we go from long-wave radio towards visible light, the waves behave more and more like ................. and less and less like ..................
(A) radio, light                           (B) light, radio
(C) radio , micro wave             (D) micro wave, light
Answer: B
10.    Multipath fading .................. the signal.
(A) enhances               (B) adds to
(C) cancels                   (D) maximizes
Answer: C


No comments:

Post a Comment