Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Monday, 12 December 2016

Computer Networks Multiple Choice Questions - Set 27

1.       Presentation Layer is concerned with ................
(A) Synchronization                (B) Flow Control
(C) Syntax and Semantics     (D) File Transfer
Answer: B
2.       Frame boundaries are recognized and created by ....................
(A) Application layer               (B) Data Link Layer
(C) Session layer                     (D) Network Layer.
Answer: C
3.       Token Management is the function of ....................
(A) Application layer               (B) Data Link Layer
(C) Session layer                     (D) Network Layer.
Answer: D
4.       The function of Physical Layer?
(A) Error correction and Detection
(B) Piggybacking
(C) Flow Control
(D) Determine number of volts to represent 1 or 0.
Answer: D
5.       Security and privacy are less in a .................. topology.
(A) bus               (B) mesh
(C) star               (D) tree
Answer: A

6.       A network that contains multiple hubs is most likely configured in a ............... topology.
(A) bus               (B) mesh  
(C) star               (D) tree
Answer: D
7.       In a network with 25 computers, which topology would require the most extensive cabling?
(A) bus               (B) mesh
(C) star               (D) tree
Answer: B
8.       A television broadcast is an example of ....................... transmission.
(A) Simplex                   (B) half-duplex
(C) full-duplex             (D) automatic
Answer: A
9.       Which topology features a point-to-point line configuration?
(A) mesh           (B) star
(C) bus              (D) ring
Answer: A
10.    The type of disconnection in which three way handshake protocol is used is .................
(A) Graceful disconnection               (B) Abrupt disconnection
(C) Greedy disconnection                  (D) Random disconnection
Answer: A


No comments:

Post a Comment