Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Thursday, 15 December 2016

Computer Networks Multiple Choice Questions - Set 30

1.       Which of the following is the Layers of TCP/IP model?
(A) Physical, Network, Transport, Application
(B) Host to Network, Network, Presentation, Application
(C) Host to Network, Internet, Transport, Application
(D) Physical, Internet, Session, Application
Answer: C
2.       If either of the communicating device can ask for disconnection by sending DISCONNECT REQUEST TPDU to the other, and immediately disconnect without waiting for acknowledgement is called ...................
(A) Graceful disconnection               (B) Abrupt disconnection
(C) Greedy disconnection                  (D) Random disconnection
Answer: B
3.       Using POP3, the e-mails are stored at .................
(A) Users’ PC               (B) Router
(C) Gateway                 (D) Server
Answer: A
4.       What is the interface that allow web servers to talk to back end programs and scripts that can accept input and generate HTML pages in response?
(A) interior gateway interface            (B) common gateway interface
(C) exterior gateway interface           (D) None of these
Answer: B
5.       To view the pages on the Internet, they have to be installed on a ..................
(A) local server             (B) proxy server
(C) foreign server        (D) web server
Answer: D

6.       The software that enables the user to interact with the contents present on a web page?
(A) www                        (B) HTTP
(C) Browser      (D) URL
Answer: C
7.       The type of encoding in which manipulation of bit streams without regard to what the bits mean is .....................
(A) Destination encoding       (B) Entropy encoding
(C) Source encoding              (D) Differential encoding
Answer: B
8.       Multiplexing and Demultiplexing of Network connections is done by ...................
(A) Network Layer                    (B) Data Layer
(C) Data Link Layer                 (D) Transport Layer
Answer: D
9.       Two sides cannot attempt the same operation at the same time. This property is accomplished by ...................
(A) Session  Layer                   (B) Transport  Layer
(C) Physical Layer                   (D) Network Layer
Answer: A
10.    Number of layers in the OSI model?
(A) 5       (B) 4
(C) 7       (D) 8
Answer: C

Pages  29   30   31   32   33   34 

No comments:

Post a Comment