Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Tuesday, 13 December 2016

Computer Networks Multiple Choice Questions - Set 28

1.       The information related to multi-programmed hosts is placed in the header of ...............
(A) Application layer               (B) Transport Layer             
(C) Session layer                     (D) Network Layer.
Answer: B
2.       The .................... is a true end to end layer protocol, from source to destination.
(A) Network  Layer                   (B) Data  Link  Layer
(C) Data Layer                          (D) Transport Layer
Answer: D
3.       The operation of subnet is controlled by ...............
(A) Network Layer.                   (B) Data Link Layer
(C) Data Layer                          (D) Transport Layer
Answer: A
4.       Accounting Functions are the responsibility of .................
(A) Network Layer.                   (B) Data Link Layer
(C) Data Layer                          (D) Transport Layer
Answer: B
5.       Which one of the following is correct?
(A) Character - represented by One’s Complement
(B) Character - represented by Two’s Complement
(C) Integer - represented by ASCII
(D) Character - represented by Unicode
Answer: D

6.       A ............... connection provides a dedicated link between two devices.
(A) point - to - point      (B) multipoint
(C) primary                    (D) Secondary
Answer: A
7.       In a .................... connection, more than two devices can share a single link.
(A) point - to - point      (B) multipoint
(C) primary                    (D) Secondary
Answer: A
8.       Bridges function in the ................
(A) Physical layer                    (B) Data link layer
(C) Network layer                     (D) Transport layer
Answer: B
9.       Protocol used for electronic mail?
(A) TELNET      (B) NNTP
(C) HTTP           (D) SMTP
Answer: D
10.    The TCP/IP model has connection less communication in ................
(A) Transport Layer                 (B) Internet layer
(C) Presentation Layer           (D) Application Layer
Answer: B


No comments:

Post a Comment