Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Tuesday, 6 December 2016

Computer Networks Multiple Choice Questions - Set 21

1.       Which of the following signal is not standard RS-232-C signal?
(A) VDR             (B) RTS
(C) CTS             (D) DSR
Answer: A
2.       Which of the following statement is incorrect?
(A) Multiplexers are designed to accept data from several I/O devices and transmit a unified stream of data on one communication line
(B) HDLC is a standard synchronous communication protocol.
(C) RTS/CTS is the way the DTE indicates that it is ready to transmit data and the way the DCW indicates that it is ready to accept data
(D) RTS/CTS is the way the terminal indicates ringing
Answer: D
3.       In a synchronous modem, the digital-to-analog converter transmits signal to the ................
(A) equalizer                 (B) modulator
(C) demodulator           (D) terminal
Answer: A
4.       Which of the following communications lines is best suited to interactive processing applications?
(A) narrow band channel       (B) simplex lines
(C) full duplex lines                (D) mixed band channels
Answer: C
5.       A band is always equivalent to ...............
(A) a byte           (B) a bit
(C) 100 bits       (D) none of these
Answer: D

6.       The loss in signal power as light travels down the fiber is called ...............
(A) attenuation             (B) propagation
(C) scattering                (D) interruption
Answer: A
7.       Avalanche photodiode receivers can detect bits of transmitted data by receiving
(A) 100 photons           (B) 200 photons
(C) 2000 photons        (D) 300 photons
Answer: B
8.       Communication circuits that transmit data in both directions but not at the same time are operating in
(A) a simplex mode                 (B) a half duplex mode
(C) a full duplex mode                        (D) an asynchronous mode
Answer: B
9.       An example of a medium speed, switched communications service is .................
(A) series 1000             (B) data phone 50
(C) DDD                                    (D) All of the above
Answer: C
10.    Which layer in the ATM protocol has a 53 byte cell as an end product?
(A) Physical                              (B) ATM
(C) Application adaptation     (D) Cell transformation
Answer: A


No comments:

Post a Comment