Saturday, 26 November 2016

UGC NET Computer Science Paper II June 2011 - Part 5

41.       Which one of the items listed below is not one of the software engineering layers ?
(A) Process                   (B) Manufacturing
(C) Method                    (D) Tools
Answer: B
42.       What is the first stage in program development ?
(A) Specification and design
(B) System Analysis
(C) Testing
(D) None of the above
Answer: B
43.       By means of a data flow diagram, the analyst can detect
(A) Task duplication                (B) Unnecessary delays
(C) Task overlapping              (D) All of the above
Answer: D
44.       Which of these are the 5 generic software engineering framework activities ?
(A) Communication, planning, modelling, construction, deployment
(B) Communication, risk management, measurement, production, reviewing
(C) Analysis, designing, programming, Debugging, maintenance
(D) Analysis, planning, designing, programming, testing
Answer: A
45.       Many causes of the software crisis can be traced to mythology based on
(A) Management Myths          (B) Customer Myths
(C) Practitioner Myths             (D) All of the above
Answer: D

46.       Data warehousing refers to
(A) storing data offline at a separate site
(B) backing up data regularly
(C) is related to data mining
(D) uses tape as opposed to disk
Answer: C
47.       Virtual memory is
(A) related to virtual reality
(B) a form of ROM
(C) a form of RAM
(D) None of the above
Answer: C
48.       “M-Commerce” refers to
(A) a myth which does not exist in reality
(B) the ability of business to reach potential customers wherever they are
(C) the ability to have large capacity of memory storage dealing trade and commerce
(D) None of the above
Answer: D
49.       The principal electronic payment systems for electronic commerce is
(A) Credit Card                         (B) Digital Wallet
(C) Electronic Cheque                       (D) All of the above
Answer: D
50.    Which is the most valuable electronic commerce to the individual customer in long run ?
(A) Business to Customer                  (B) Business to Business
(C) Customer to Customer                 (D) None of the above
Answer: B

Pages   2   3   4   5 

0 comments:

Post a Comment

UGC NET Computer Science

Computer GK App