Wednesday, 12 November 2014

NET Computer Science June 2012 Questions and Answers Paper II - Part 2

11.       B+ tree are preferred to binary tree in Database because
(A) Disk capacity are greater than memory capacities
(B) Disk access is much slower than memory access
(C) Disk data transfer rates are much less than memory data transfer rate
(D) Disks are more reliable than memory
Answer: B
12.       A Transaction Manager is which of the following ?
(A) Maintains a log of transactions
(B) Maintains before and after database images
(C) Maintains appropriate concurrency control
(D) All of the above
Answer: D
13.       Leaves of which of the following trees are at the same level ?
(A) Binary tree              (B) B-tree
(C) AVL-tree                 (D) Expression tree
Answer: B
14.       Which of the following TCP/IP Internet protocol is diskless machine uses to obtain its IP address from a server ?
(A) RAP             (B) RIP
(C) ARP             (D) X.25
Answer: C
15.       Decryption and encryption of data are the responsibility of which of the following layer ?
(A) Physical layer                    (B) Data Link layer
(C) Presentation layer                        (D) Session layer
Answer: C

16.       In which circuit switching, delivery of data is delayed because data must be stored and retrieved from RAM ?
(A) Space division       (B) Time division
(C) Virtual                     (D) Packet
Answer: B
17.       In which Routing Method do all the routers have a common database?
(A) Distance vector                  (B) Link state
(C) Link vector                          (D) Dijkestra method
Answer: B
18.       Page Shift Keying (PSK) Method is used to modulate digital signal at 9600 bps using 16 level. Find the line signals and speed (i.e. modulation rate).
(A) 2400 bauds                        (B) 1200 bauds
(C) 4800 bauds                        (D) 9600 bauds
Answer: A
19.       The station to hub distance in which it is 2000 metres.
(A) 100 Base-Tx           (B) 100 Base-Fx
(C) 100 Base-T4          (D) 100 Base-T1
Answer: B
20.    Main aim of software engineering is to produce
(A) program                              
(B) software
(C) within budget        
(D) software within budget in the given schedule
Answer: D

Pages   2   3   4   5 

0 comments:

Post a Comment

UGC NET Computer Science

Computer GK App