Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Thursday, 20 October 2016

NET Computer Science June 2012 Questions and Answers Paper II - Part 3

21.       Key process areas of CMM level 4 are also classified by a process which is
(A) CMM level 2           (B) CMM level 3
(C) CMM level 5           (D) All of the above
Answer: C
22.       Validation means
(A) are we building the product right
(B) are we building the right product
(C) verification of fields
(D) None of the above
Answer: B
23.       If a process is under statistical control, then it is
(A) Maintainable          (B) Measurable
(C) Predictable             (D) Verifiable
Answer: C
24.       In a function oriented design, we
(A) minimize cohesion and maximize coupling
(B) maximize cohesion and minimize coupling
(C) maximize cohesion and maximize coupling
(D) minimize cohesion and minimize coupling
Answer: B
25.       Which of the following metric does not depend on the programming language used ?
(A) Line of code                       (B) Function count
(C) Member of token               (D) All of the above
Answer: B

26.       A / B+ tree index is to be built on the name attribute of the relation STUDENT. Assume that all students names are of length 8 bytes, disk block are of size 512 bytes and index pointers are of size 4 bytes. Given this scenario what would be the best choice of the degree (i.e. the number of pointers per node) of the B+ tree ?
(A) 16                 (B) 42
(C) 43                 (D) 44
Answer: A
27.       The Inorder traversal of the tree will yield a sorted listing of elements of tree in
(A) Binary tree              (B) Binary search tree
(C) Heaps                     (D) None of the above
Answer: B
28.       Mobile IP provides two basic functions.
(A) Route discovery and registration
(B) Agent discovery and registration
(C) IP binding and registration
(D) None of the above
Answer: B
29.       Pre-emptive scheduling is the strategy of temporarily suspending a gunning process
(A) before the CPU time slice expires
(B) to allow starving processes to run
(C) when it requests I/O
(D) to avoid collision
Answer: A
30.    In round robin CPU scheduling as time quantum is increased the average turn around time
(A) increases                            (B) decreases
(C) remains constant              (D) varies irregularly
Answer: D

Pages   2   3   4   5 

No comments:

Post a Comment