Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Tuesday, 30 August 2016

Computer General Knowledge MCQs - Set 33

1.       Passwords enable users to:
(A) get into the system quickly          (B) make efficient use of time
(C) retain confidentiality of files        (D) simplify file structures
Answer: C
2.       A set of instructions telling the computer what to do is called ………….
(A) mentor                     (B) instruction
(C) compiler                  (D) program
Answer: D
3.       Softcopy is the intangible output, so then what is hardcopy ?
(A) The physical parts of the computer
(B) The printed parts of the computer
(C) The printed output
(D) The physical output devices
Answer: C
4.       Data warehouse is:
(A) a godown
(B) a shop selling computers
(C) a showroom
(D) a system where data on customers is stored
Answer: D
5.       The simultaneous processing of two or more programs by multiple processors is ………….
(A) multiprogramming             (B) multitasking
(C) Multiprocessing                 (D) None of these
Answer: C

6.       What type of device is a computer printer?
(A) Input                        (B) Output
(C) Software     (D) Storage
Answer: B
7.       The contents of ………….. are lost when the computer turns off.
(A) storage                    (B) input
(C) output                      (D) memory
Answer: D
8.       Which of the following peripheral devices displays information to a user ?
(A) Monitor                                            (B) Keyboard
(C) Secondary storage devices         (D) Secondary storage media
Answer: A
9.       The "desktop" of a computer refers to
(A) the visible screen              (B) the area around the monitor
(C) the top of the mouse pad (D) the inside of a folder
Answer: A
10.    …………… is the process of carrying out commands.
(A) Fetching                 (B) Storing
(C) Decoding                (D) Executing
Answer: D


No comments:

Post a Comment