Friday, 9 October 2015

UGC NET Paper I Solved Questions December 2012 - Part 3

21.       Which of the following activities remains almost stagnant in terms of share of expenditures?
(A) North-eastern areas                      (B) Welfare to SC/ST & OBC
(C) Information & broadcasting         (D) Social welfare and nutrition
Answer: C
22.       Which of the following item’s expenditure share is almost equal to the remaining three items in the given years?
(A) Information & broadcasting         (B) Welfare to SC/ST and OBC
(C) Labour and employment                         (D) Social welfare & nutrition
Answer: D
23.       Which of the following items of social services has registered the highest rate of increase in expenditures during 2007-08 to 2010-11?
(A) Education, sports & youth affairs           (B) Welfare to SC/ST & OBC
(C) Social welfare & nutrition                        (D) Overall social services
Answer: B
24.       Which of the following items has registered the highest rate of decline in terms of expenditure during 2007-08 to 2009-10?
(A) Labour and employment              (B) Health & family welfare
(C) Social welfare & nutrition            (D) Education, sports & youth affairs
Answer: A
25.       ALU stands for
(A) American Logic Unit         (B) Alternate Local Unit
(C) Alternating Logic Unit      (D) Arithmetic Logic Unit
Answer: D

26.       A Personal Computer uses a number of chips mounted on a circuit board called
(A) Microprocessor                  (B) System Board
(C) Daughter Board                (D) Mother Board
Answer: D
27.       Computer Virus is a
(A) Hardware                (B) Bacteria
(C) Software                 (D) None of these
Answer: C
28.       Which one of the following is correct?
(A) (17)10 = (17)16
(B) (17)10 = (17)8
(C) (17)10 = (10111)2
(D) (17)10 = (10001)2
Answer: D
29.       The file extension of MS-Word document in Office 2007 is .................
(A) .pdf               (B) .doc
(C) .docx            (D) .txt
Answer: C
30.    .............. is a protocol used by e-mail clients to download e-mails to your computer.
(A) TCP                         (B) FTP
(C) SMTP          (D) POP
Answer: D


0 comments:

Post a Comment

UGC NET Computer Science

Computer GK App