Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Thursday, 30 April 2015

UGC NET Computer Science Solved Mcqs Paper II December 2005 - Part 2

11.       What is the output of the following C program main()
{ printf(“%d%d%d”, sizeof(3.14f), sizeof(3.14), sizeof(3.141)); }
(A) 4 4 4             (B) 4 8 8
(C) 8 4 8                        (D) 8 8 8
Answer: B
12.       The bitwise OR of 35 with 7 in C will be:
(A) 35                 (B) 7
(C) 42                 (D) 39
Answer: D
13.       Data members and member function of a class by default is respectively:
(A) private and public             (B) public
(C) public and private             (D) private
Answer: D
14.       Function overloading done at:
(A) Run time                
(B) Compile time
(C) Linking time          
(D) Switching from function to function
Answer: B
15.       What will be the value of i for the following expression:
int f = 11, i = 3;
i+ = (f >3)?i & 2:5;
(A) 2                   (B) 5
(C) 13                 (D) 12
Answer: B

16.       A schema describes:
(A) data elements                    (B) records and files
(C) record relationship                        (D) all of the above
 Answer: D
17.       One approach to standardizing storing of data:
(A) MIS                                                  (B) CODASYL
(C) Structured Programming             (D) None of the above
Answer: B
18.       In a relational schema, each tuple is divided in fields called:
(A) Relations                (B) Domains
(C) Queries                   (D) All the above
Answer: B
19.       An embedded pointer provides:
(A) Physical record key                     
(B) An inserted Index
(C) A secondary access path                       
(D) All the above
Answer: C
20.    A locked file can be:
(A) accessed by only one user
(B) modified by users with the correct password
(C) is used to hide sensitive information
(D) both (B) and (C)
Answer: A


No comments:

Post a Comment