Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Thursday, 30 April 2015

UGC NET Computer Science Solved Mcqs Paper II December 2005 - Part 5

41.       The testing of software against SRS is called:
(A) Acceptance testing           (B) Integration testing
(C) Regression testing           (D) Series testing
Answer: A
42.       The lower degree of cohesion is:
(A) logical cohesion                (B) coincidental cohesion
(C) procedural cohesion        (D) communicational cohesion
Answer: B
43.       The reliability of the software is directly dependent upon:
(A) Quality of the design       
(B) Programmer’s experience
(C) Number of error                
(D) Set of user requirements
Answer: C
44.       Successive layer of design in software using bottom-up design is called:
(A) Layer of Refinement         (B) Layer of Construction
(C) Layer of abstraction          (D) None of the above
Answer: C
45.       Sliding window concept of software project management is:
(A) Preparation of comprehensible plan
(B) Preparation of the various stages of development
(C) Ad-hoc planning
(D) Requirement analysis
Answer: B

46.       Which of the following transmission media is used in Bluetooth technology ?
(A) Radio links                         (B) Microwave links
(C) VSAT communication      (D) Fiber-optic
Answer: A
47.       Which of the following is a EDI standard?
(A) ANSI X.15               (B) ANSI X.14
(C) ANSI X.13              (D) ANSI X.12
Answer: D
48.       Analysis of large database to retrieve information is called:
(A) OLTP           (B) OLAP
(C) OLDP          (D) TLPP
Answer: B
49.       The cost of the network is usually determined by:
(A) Time complexity                 (B) Switching complexity
(C) Circuit complexity             (D) None of these
Answer: B
50.    The mechanism with which several users can share a medium without interference is:
(A) Frequency modulation    
(B) Amplitude modulation
(C) Multiplexing                      
(D) None of these
Answer: C


No comments:

Post a Comment