Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Tuesday, 24 October 2017

Computer General Knowledge Questions and Answers - Set 52

511.       Which section of IT Act deals with Cyber Terrorism?
(A) 66 F
(B) 67 B
(C) 67 A
(D) 56 F
Answer: A
512.       Which is the national nodal agency for responding to computer security incidents as and when they occur?
(A) CAT
(B) ICERT
(C) CCA
(D) CDAC
Answer: B
513.       Which protocol is used for secure communication over internet?
(A) IP
(B) UDP
(C) HTTP
(D) HTTPS
Answer: D
514.       Operating system comes under:
(A) System Software
(B) Application Software
(C) Utilities
(D) None of the above
Answer: A
515.       ………….. is a hardware or peripheral device used to send data to a computer.
(A) Input device
(B) Output device
(C) Memory
(D) Monitor
Answer: A
516.       Which device is used as the standard pointing device in a Graphical User Environment?
(A) Keyboard
(B) Mouse
(C) Joystick
(D) Track ball
Answer: B
517.       Which technology is used in Compact disks?
(A) Mechanical
(B) Electrical
(C) Magnetic
(D) Laser
Answer: D
518.       The extension of a Paint File:
(A) .BMP
(B) .TXT
(C) .XLS
(D) .CPP
Answer: A
519.       Which of the following is not an Antivirus Software?
(A) JAVA
(B) KASPERSKY
(C) McAfee
(D) NORTON
Answer: A
520.    Which one of the following is a word processing software?
(A) MS ACCESS
(B) MS EXCEL
(C) MS POWERPOINT
(D) MS WORD
Answer: D

No comments:

Post a Comment