Thursday, 8 December 2016

Computer Networks Multiple Choice Questions - Set 23

1.       A protocol is a set of rules governing a time sequence of events that must take place
(A) between peers                   (B) between an interface
(C) between modems             (D) across an interface
Answer: A
2.       The model that shows how the network function of a computer ought to be organised?
(A) ITU-T            (B) OSI
(C) ISO              (D) ANSI
Answer: B
3.       The OSI model consists of how many layers?
(A) three                        (B) five
(C) seven          (D) eight
Answer: C
4.       As the data packet moves from the lower to the upper layers then headers are?
(A) added                      (B) subtracted
(C) rearranged             (D) modified
Answer: A
5.       Which of the following statement is correct?
(A) terminal section of a synchronous modem contains the scrambler
(B) receiver section of a synchronous modem contains the scrambler
(C) transmission section of a synchronous modem contains the scrambler
(D) None of these
Answer: C

6.       In OSI network architecture, the routing is performed by ..................
(A) network layer         (B) data link layer
(C) transport layer        (D) session layer
Answer: A
7.       The ................... portion of LAN management software restricts access, records user activities and audit data etc.
(A) Configuration management        (B) Security management
(C) Performance management         (D) None of these
Answer: B
8.       What is the max cable length of STP?
(A) 100 ft           (B) 200 ft
(C) 100 m          (D) 200 m
Answer: D
9.       What is the max data capacity of STP?
(A) 10 mbps                  (B) 100 mbps
(C) 1000 mbps             (D) 10000 mbps
Answer: B
10.    Which connector STP uses?
(A) BNC             (B) RJ-11
(C) RJ-45          (D) RJ-69
Answer: C


0 comments:

Post a Comment