Friday, 25 November 2016

UGC NET Computer Science Paper II June 2011 - Part 4

31.       Object modules generated by assembler that contains unresolved external references are resolved for two or more object module by a/an
(A) Operating system              (B) Loader
(C) Linker                                  (D) Compiler
Answer: C
32.       A special software that is used to create a job queue is called
(A) Drive                        (B) Spooler
(C) Interpreter               (D) Linkage editor
Answer: B
33.       Which of the following permanent database that has an entry for each terminal symbol ?
(A) Literal table                         (B) Identifier table
(C) Terminal table                    (D) Source table
Answer: C
34.       In which way(s) a macroprocessor for assembly language can be implemented ?
(A) Independent two-pass processor
(B) Independent one-pass processor
(C) Expand macrocalls and substitute arguments
(D) All of the above
Answer: D
35.       Which of the following can be accessed by transfer vector approach of linking ?
(A) External data segments
(B) External subroutine
(C) Data located in other procedure
(D) All of the above
Answer: B
36.       Block or Buffer caches are used to
(A) improve disk performance
(B) handle interrupts
(C) increase the capacity of main memory
(D) speed up main memory Read operations
Answer: D
37.       A file organization component VSAM file is
(A) Relative records data set
(B) Keyed sequential data set
(C) Entry sequential data set
(D) All of the above
Answer: D
38.       A relationship between processes such that each has some part (critical section) which must not be executed while the critical section of another is being executed, is known as
(A) Semaphore                                    (B) Mutual exclusion
(C) Multiprogramming             (D) Message passing
Answer: B
39.       How many states can a process be in ?
(A) 3                   (B) 4
(C) 2                   (D) 5
Answer: D
40.    Which command allows you to view your file 24 lines at a time ?
(A) More                        (B) Cat
(C) Pg                (D) None of the above
Answer: A

0 comments:

Post a Comment

UGC NET Computer Science

Computer GK App