Tuesday, 9 February 2016

CBSE UGC NET Paper I Solved Questions December 2015 - Part 3

21.       Every type of communication is affected by its:
(A) Reception               (B) Transmission
(C) Non-regulation      (D) Context
Answer: D
22.       Attitudes, actions and appearances in the context of classroom communication are considered as:
(A) Verbal          (B) Non-verbal
(C) Impersonal             (D) Irrational
Answer: B
23.       Most often, the teacher - student communication is:
(A) Spurious     (B) Critical
(C) Utilitarian    (D) Confrontational
Answer: C
24.       In a classroom, a communicator’s trust level is determined by:
(A) the use of hyperbole                    (B) the change of voice level
(C) the use of abstract concepts       (D) eye contact
Answer: D
25.       The next term in the series
2, 5, 10, 17, 26, 37, ? is:
(A) 50     (B) 57
(C) 62     (D) 72
Answer: A

26.       A group of 210 students appeared in some test. The mean of of students is found to be 60. The mean of the remaining students is found to be 78. The mean of the whole group will be:
(A) 80     (B) 76
(C) 74     (D) 72
Answer: D
27.       Anil after travelling 6 km towards East from his house realized that he has travelled in a wrong direction, lie turned and travelled 12 km towards West, turned right and travelled 8 km to reach his office. The straight distance of the office from his house is:
(A) 20 km           (B) 14 km
(C) 12 km          (D) 10 km
Answer: D
28.       The next term in the series:
B2E, D5H, F12K, H27N, ? is:
(A) J561             (B) 162Q
(C) Q62J            (D) J58Q
Answer: D
29.       A party was held in which a grandmother, father, mother, four sons, their wives and one son and two daughters to each of the sons were present. The number of females present in the party is:
(A) 12                 (B) 14
(C) 18                 (D) 24
Answer: B
30.    P and Q are brothers. R and S are sisters. The son of P is brother of S. Q is related to R as:
(A) Son              (B) Brother
(C) Uncle          (D) Father
Answer: C


0 comments:

Post a Comment

UGC NET Computer Science

Computer GK App