Sunday, 16 August 2015

C & C++ Programming Multiple Choice Questions - Set 7

1.       ............... function is a function that calls itself repeatedly.
(A) friend           (B) inline
(C) recursive     (D) member
Answer: C
2.       A .............. is an alias or synonym for another variable.
(A) reference    (B) structure
(C) pointer         (D) array
Answer: A
3.       ................ is the process of using the same name for two or more functions.
(A) Function Overloading
(B) Operator Overloading
(C) Default Function
(D) Constructors
Answer: A
4.       ............... is used to prevent problems when one object is used to initialize others.
(A) Default Constructor
(B) Parameterized Constructor
(C) Copy Constructor
(D) Overloading Operator
Answer: C
5.       ................... must be predefined in the C++ compiler
(A) Keywords    (B) Variables
(C) Identifiers   (D) Operators
Answer: D

6.       .............. function is not a member of the class which does not have "this" pointer.
(A) Inline           (B) Friend
(C) Member       (D) Void
Answer: B
7.       The ............... function receives the pointer to the region of memory to be free.
(A) new              (B) delete
(C) free              (D) alloc
Answer: B
8.       The -> pointer operator is also called as ...............
(A) class member access
(B) loc::operator
(C) element
(D) object
Answer: A
9.       The class that acquires the properties of parent class is called .................. class.
(A) base             (B) inherited
(C) derived        (D) public
Answer: C
10.    The statement that transfers control to the beginning of the loop is called
(A) break statement                 (B) exit statement
(C) continue statement           (D) goto statement
Answer: C


0 comments:

Post a Comment

UGC NET Computer Science

Computer GK App