Sunday, 25 October 2015

C & C++ Programming Multiple Choice Questions - Set 10

1.       To rethrow an exception .................. is specified.
(A) throw without a value       (B) catch with a value
(C) rethrow                                (D) catch without a value
Answer: A
2.       C++ was developed by.............
(A) Dr. Bjarne stroustrup        (B) Dennis Ritc
(C) Borland                               (D) ANSI
Answer: A
3.       The ............... is the standard input/ouput library in C++.
(A) stdio             (B) iostream
(C) conio           (D) std
Answer: B
4.       A joint ANSI /ISO committee was formed in ................ to define standard C++.
(A) 1986                        (B) 1987
(C) 1988                        (D) 1989
Answer: D
5.       The commonly used term for a sub routine in c++ is ...............
(A) structure                  (B) class
(C) function                  (D) program
Answer: C

6.       C++ begins its execution with ................
(A) header file  (B) main
(C) class            (D) declaration
Answer: B
7.       ................. in a program source code, documents the meaning of the code.
(A) comment     (B) function
(C) class            (D) main function
Answer: A
8.       The name of a function variable or class is called ...................
(A) libraries       (B) stream
(C) identifiers   (D) keywords
Answer: C
9.       Which of the following is one of the international keyword?
(A) Int                 (B) Bitand
(C) Try                (D) While
Answer: B
10.    The ................... is predefined identifier that is linked to console output
(A) out                (B) print
(C) cin                (D) cout
Answer: D


0 comments:

Post a Comment

UGC NET Computer Science

Computer GK App