Saturday, 25 July 2015

Computer Networks Multiple Choice Questions - Set 1

1.       If a datagram router goes down then ..............
(A) all packets will suffer
(B) only those packets which are queued in the router at that time will suffer
(C) only those packets which are not queued in the router at that time will suffer
(D) no packets will suffer
Answer: B
2.       In datagram subnet new route is chosen .....................
(A) for every packet sent
(B) for all the packet sent
(C) only for the first packet
(D) for the packet which is not transmitted
Answer: A
3.       The PSTN is an example of a ..................... network.
(A) packet switched                 (B) circuit switched
(C) message switched                        (D) None of these
Answer: B
4.       Each packet is routed independently in ...................
(A) virtual circuit subnet         (B) short circuit subnet
(C) datagram subnet               (D) ATM subnet
Answer: C
5.       For a connection oriented service, we need a ...............
(A) virtual circuit subnet         (B) short circuit subnet
(C) datagram subnet               (D) wireless subnet
Answer: C

6.       Which type of switching uses the entire capacity of a dedicated link?
(A) circuit switching
(B) datagram packet switching
(C) virtual circuit packet switching
(D) message switching
Answer: D
7.       In ............... circuit switching, delivery of data is delayed because data must be stored and retrieved from RAM.
(A) space division        (B) time division
(C) virtual                      (D) None of these
Answer: B
8.       In ................, each packet of a message need not follow the same path from sender to receiver.
(A) circuit switching
(B) message switching
(C) virtual approach to packet switching
(D) datagram approach to packet switching
Answer: D
9.       In .................., each packet of a message follows the same path from sender to receiver.
(A) circuit switching
(B) message switching
(C) virtual approach to packet switching
(D) datagram approach to packet switching
Answer: A
10.    A permanent virtual circuit involves .................
(A) Connection establishment          (B) Data transfer
(C) Connection release                      (D) Connection check
Answer: B


0 comments:

Post a Comment

UGC NET Computer Science

Computer GK App