Thursday, 23 July 2015

C & C++ Programming Multiple Choice Questions - Set 2

1.       The name of the variables, functions, labels and other user defined object are called .................
(A) expression              (B) identifier
(C) pointer                     (D) statement
Answer: B
2.       Variables that are declared inside a function are called as ...............
(A) external       (B) global
(C) scope          (D) local
Answer: D
3.       Local variables are also called as ................ variables.
(A) global          (B) external
(C) scope          (D) automatic
Answer: D
4.       The general form, of assignment operator is ...............
(A) variable_name=expression.
(B) datatype=expression.
(C) variable=expression.
(D) datatype=expression1.
Answer: A
5.       The compilers convert all operands up to the type of the largest operand are called as ...................
(A) expression              (B) evaluaton
(C) typeconversion      (D) precence
Answer: C

6.       ................ variables are permanent variables within their own function or file.
(A) Auto             (B) Static
(C) Extern         (D) Register
Answer: B
7.       A ................. storage specifier is originally applied to variables of type int, char, pointers.
(A) auto             (B) static
(C) extern          (D) register
Answer: D
8.       ................. is referred to fixed value that the program may not alter.
(A) Expression             (B) Variable
(C) Constant                 (D) Keywords
Answer: C
9.       .................. is a named location in memory that is used t hold the value that may be modified by the program.
(A) Expression             (B) Keyword
(C) Variable                  (D) Identifiers
Answer: C
10.    A ................. defines a new type that links code and data.
(A) array declaration
(B) class definition     
(C) pointer declaration
(D) variable declaration
Answer: B


0 comments:

Post a Comment

UGC NET Computer Science

Computer GK App