Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Sunday, 21 December 2014

UGC NET/JRF Computer Science Previous Solved Paper 2 December 2011 - Part 1

1.       Which of the following data structure is Non-linear type?
(A) Strings         (B) Lists
(C) Stacks         (D) None of the above
Answer: D
2.       The total number of comparisons in a bubble sort is
(A) 0(log n)                    (B) 0(n log n)
(C) 0(n)                          (D) None of the above
Answer: B
3.       Which of the following is a bad example of recursion?
(A) Factorial                              (B) Fibonacci numbers
(C) Tower of Hanai                  (D) Tree traversal
Answer: B
4.       Domain and Range of the function
Y = –√(–2x + 3) is
(A) x≥3/2, y≥0               (B) x>3/2, y≤0
(C) x≥3/2, y≤0               (D) x≤3/2, y≤0
Answer: D
5.       Maximum number of edges in a n-Node undirected graph without self loop is
(A) n2                             (B) n(n – 1)
(C) n(n + 1)                   (D) n(n – 1)/2
Answer: D

6.       A hash table has space for 75 records, then the probability of collision before the table is 6% full.
(A) .25                (B) .20
(C) .35                (D) .30
Answer: B
Explanation:
On .75th  insertion probability of collision = 1/75
On 1.5th  insertion probability of collision = 2/75
On 2.25th insertion probability of collision = 3/75
On 3th insertion probability of collision = 4/75
On 3.75th insertion probability of collision = 5/75
So the required probability is 1+2+3+4+5/75 = .20
7.       BCC in the internet refers to
(A) Black carbon copy                        (B) Blind carbon copy
(C) Blank carbon copy                        (D) Beautiful carbon copy
Answer: B
8.       Hub is a term used with
(A) A Star Networks                 (B) A Ring Networks
(C) A Router                             (D) A Bridge
Answer: A
9.       The amount of uncertainty in a system of symbol is called
(A) Bandwidth              (B) Entropy
(C) Loss                         (D) Quantum
Answer: B
10.    Which of the following network access standard disassembler is used for connection station to a packet switched network?
(A) X.3                           (B) X.21
(C) X.25                         (D) X.75
Answer: C

Pages   2   3   4   5 

No comments:

Post a Comment