Thursday, 4 May 2017

UGC NET Computer Science Questions Paper II June 2008 - Part 5

41.       Water fall model for software development is:
(A) a top down approach.
(B) a bottom up approach.
(C) a sequential approach.
(D) a consequential approach.
Answer: C
42.       In software development, value adjustment factors include the following among others:
(A) the criticality of the performance and reusability of the code.
(B) number of lines of code in the software.
(C) number of technical manpower and hardware costs.
(D) time period available and the level of user friendliness.
Answer: A
43.       While designing the user interface, one should:
(A) use as many short cuts as possible.
(B) use as many defaults as possible.
(C) use as many visual layouts as possible.
(D) reduce the demand on short-term memory.
Answer: D
44.       In software cost estimation, base estimation is related to:
(A) cost of similar projects already completed.
(B) cost of the base model of the present project.
(C) cost of the project with the base minimum profit.
(D) cost of the project under ideal situations.
Answer: A
45.       In clean room software engineering:
(A) only eco-friendly hardware is used.
(B) only hired facilities are used for development.
(C) correctness of the code is verified before testing.
(D) implementation is done only after ensuring correctness.
Answer: D

46.       Amdahl’s law states that the maximum speedup S achievable by a parallel computer with ‘p’ processors is given by:
(A) S≤f+(1-f)/p
(B) S≤f/p+(1-f)
(C) S≤1/[f+(1-f)/p]
(D) S≤1/[1-f+f/p]
Answer: D
47.       With reference to cluster analysis in data mining, a distance measure that is NOT used is:
(A) Euclidean distance.
(B) Manhattan distance.
(C) Chebychev’s distance.
(D) Lee distance.
Answer: D
48.       In a mobile communication system, a geographic region is divided into cells. For each frequency set, there is a buffer ............... wide where that frequency is not used.
(A) one-cell
(B) two-cells
(C) three-cells
(D) four-cells
Answer: B
49.       Identify the incorrect statement:
(A) The overall strategy drives the e-commerce data warehousing strategy.
(B) Data warehousing in an e-commerce environment should be done in a classical manner.
(C) E-commerce opens up an entirely new world of web servers.
(D) E-commerce security threats can be grouped into three major categories.
Answer: D
50.    Identify the incorrect statement:
(A) The ATM adaptation layer is not service dependent.
(B) Logical connections in ATM are referred to as virtual channel connections.
(C) ATM is a streamlined protocol with minimal error and flow control capabilities.
(D) ATM is also known as cell relay.
Answer: A

Pages   2   3   4   5 

0 comments:

Post a Comment