Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Monday, 27 February 2017

UGC NET Computer Science Previous Paper II June 2009 - Part 5

41.       Which one of the following ISO standard is used for software process?
(A) ISO 9000
(B) ISO 9001
(C) ISO 9003
(D) ISO 9000-3
Answer: D
42.       Which of the following is used for test data generation?
(A) White box
(B) Black box
(C) Boundary-value analysis
(D) All of the above
Answer: C
43.       Reverse engineering is the process which deals with:
(A) Size measurement
(B) Cost measurement
(C) Design recovery
(D) All of the above
Answer: C
44.       The spacing between character pairs is called:
(A) Kerning
(B) x-height
(C) intercap
(D) serif
Answer: A
45.       When compared with analog cellular systems, an advantage of digital TDMA cellular system is that:
(A) it is less complicated
(B) it requires less of computer memory
(C) it conserves spectrum bandwidth
(D) it costs less
Answer: C

46.       E-commerce includes:
(A) B2C
(B) B2B
(C) C2C
(D) All of the above
Answer: D
47.       A clustering technique that permits a convenient graphical display is:
(A) partition based clustering
(B) probabilistic model based clustering
(C) hierarchical clustering
(D) agglomerative clustering
Answer: C
48.       After sending a message, the sender should not be able to, at a later date, deny having sent the message, is referred to as:
(A) Authenticity
(B) Non-Repudiability
(C) Auditability
(D) Repudiability
Answer: B
49.       The device which connects dissimilar LANs of different topologies using different sets of communication protocols so that information can flow from one to another is called:
(A) Router
(B) Bridge
(C) Gateway
(D) Switch
Answer: C
50.    We cannot delete the .................. icon but we can made it invisible.
(A) Recycle
(B) My Computer
(C) Internet explorer
(D) None of the above
Answer: A

Pages   2   3   4   5 

No comments:

Post a Comment