Friday, 24 February 2017

UGC NET Computer Science Paper II December 2009 - Part 5 Solved Questions

41.       Software Engineering is a discipline that integrates ………….. for the development of computer software.
(A) Process
(B) Methods
(C) Tools
(D) All
Answer: D
42.       Any error whose cause cannot be identified anywhere within the software system is called …………..
(A) Internal error
(B) External error
(C) Inherent error
(D) Logic error
Answer: B
43.       Recorded software attributes can be used in the following endeavours :
(i) Cost and schedule estimates.
(ii) Software product reliability predictions.
(iii) Managing the development process.
(iv) No where
Codes:
(A) (i) (ii) (iv)
(B) (ii) (iii) (iv)
(C) (i) (ii) (iii)
(D) (i) (ii) (iii) (iv)
Answer: C
44.       Black Box testing is done
(A) to show that s/w is operational at its interfaces i.e. input and output.
(B) to examine internal details of code.
(C) at client side.
(D) none of above.
Answer: A
45.       The name of the transaction file shall be provided by the operator and the file that contains the edited transactions ready for execution shall be called
(A) Batch. Exe
(B) Trans. Exe
(C) Opt. Exe
(D) Edit.Exe
Answer: C

46.       The single stage network is also called
(A) one sided network
(B) two sided network
(C) recirculating network
(D) pipeline network
Answer: C
47.       Analysis of large database to retrieve information is called
(A) OLTP
(B) OLAP
(C) OLDP
(D) OLPP
Answer: B
48.       Which technology is sometime referred to as wireless cable?
(A) MMDS
(B) ATM
(C) LMDS
(D) CDMA
Answer: A
49.       Another name of IEEE 802.11 a is …………………
(A) Wi-Max
(B) Fast Ethernet
(C) Wi-Fi
(D) 802.11 g
Answer: C
50.    The unlicensed National Information Infrastructure band operates at the …………. frequency
(A) 2.4 GHz
(B) 5 GHz
(C) 33 MHz
(D) 5 MHz
Answer: B

Pages   2   3   4   5 

0 comments:

Post a Comment