Sunday, 24 July 2016

CBSE UGC NET Computer Science Paper II Solved July 2016 - Part 5

41.       If S1 is total number of modules defined in the program architecture, S3 is the number of modules whose correct function depends on prior processing then the number of modules not dependent on prior processing is:
(A) 1 + S3/S1                 (B) 1 - S3/S1
(C) 1 + S1/S3                 (D) 1 - S1/S3
Answer: B
42.       The ................ model is preferred for software development when the requirements are not clear.
(A) Rapid Application Development            (B) Rational Unified Process
(C) Evolutionary Model                      (D) Waterfall Model
Answer: C
43.       Which of the following is not included in waterfall model ?
(A) Requirement analysis      (B) Risk analysis
(C) Design                                (D) Coding
Answer: B
44.       The cyclomatic complexity of a flow graph V(G), in terms of predicate nodes is:
(A) P + 1                        (B) P - 1
(C) P - 2                         (D) P + 2
Where P is number of predicate nodes in flow graph V(G).
Answer: A
45.       The extent to which a software tolerates the unexpected problems, is termed as:
(A) Accuracy                 (B) Reliability
(C) Correctness           (D) Robustness
Answer: D

46.       An attacker sits between customer and Banker, and captures the information from the customer and retransmits to the banker by altering the information. This attack is called as ..............
(A) Masquerade Attack           (B) Replay Attack
(C) Passive Attack                   (D) Denial of Service Attack
Answer: B
47.       Consider the following two statements:
(a) Business intelligence and Data warehousing is used for forecasting and Data mining.
(b) Business intelligence and Data warehousing is used for analysis of large volumes of sales data.
Which one of the following options is correct?
(A) (a) is true, (b) is false        (B) Both (a) and (b) are true
(C) (a) is false, (b) is true        (D) Both (a) and (b) are false
Answer: B
48.       Pipelining improves performance by:
(A) decreasing instruction latency
(B) eliminating data hazards
(C) exploiting instruction level parallelism
(D) decreasing the cache miss rate
Answer: C
49.       Consider the following two statements :
(a) Data scrubling is a process to upgrade the quality of data, before it is moved into Data warehouse.
(b) Data scrubling is a process of rejecting data from data warehouse to create indexes.
Which one of the following options is correct ?
(A) (a) is true, (b) is false        (B) (a) is false, (b) is true
(C) Both (a) and (b) are false (D) Both (a) and (b) are true
Answer: A
50.    Given the following statements:
(a) Strategic value of data mining is time stamping
(b) Information collection is an expensive process in building an expert system.
Which of the following options is correct ?
(A) Both (a) and (b) are false (B) Both (a) and (b) are true
(C) (a) is true, (b) is false        (D) (a) is false, (b) is true
Answer: D

Pages   2   3   4   5 

0 comments:

Post a Comment

UGC NET Computer Science

Computer GK App