Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Tuesday, 21 June 2016

UGC NET Paper I Solved December 2007 - Part 3

21.       Find out the number which should come at the place of question mark which will complete the following series:  
5, 4, 9, 17, 35, ? = 139
(A) 149               (B) 79
(C) 49                 (D) 69
Answer: D
Questions 22 to 24 are based on the following diagram in which there are three interlocking circles I, S and P, where circle I stands for Indians, circle S for Scientists and circle P for Politicians.
Different regions in the figure are lettered from a to f
22.       The region which represents Non-Indian Scientists who are Politicians:
(A) f        (B) d
(C) a       (D) c
Answer: A
23.       The region which represents Indians who are neither Scientists nor Politicians:
(A) g       (B) c
(C) f        (D) a
Answer: B
24.       The region which represents Politicians who are Indians as well as Scientists:
(A) b       (B) c
(C) a       (D) d
Answer: C
25.       Which number is missing in the following series ?
2, 5, 10, 17, 26, 37, 50, ?
(A) 63     (B) 65
(C) 67     (D) 69
Answer: B

26.       The function of measurement includes:
(A) Prognosis   (B) Diagnosis
(C) Prediction   (D) All of the above
Answer: D
27.       Logical arguments are based on:
(A) Scientific reasoning         (B) Customary reasoning
(C) Mathematical reasoning  (D) Syllogistic reasoning
Answer: D
28.       Insert the missing number:
4:17 : : 7:?
(A) 48     (B) 49
(C) 50     (D) 51
Answer: C
29.       Choose the odd word:
(A) Nun             (B) Knight
(C) Monk           (D) Priest
Answer: B
30.    Choose the number which is different from others in the group:
(A) 49     (B) 63
(C) 77     (D) 81
Answer: B

Pages   2   3   4   5 

No comments:

Post a Comment