Thursday, 30 July 2015

C & C++ Programming Multiple Choice Questions - Set 4

1.       A ................. access specifier is needed only when inheritance is involved.
(A) public          (B) private
(C) protected     (D) automatic
Answer: C
2.       ................ is the elements of a class that are called member or data member.
(A) Pointer        (B) Variable
(C) Character   (D) Identifier
Answer: B
3.       The ............... is used to create generic function and classes.
(A) class                        (B) template
(C) specifier      (D) identifier
Answer: B
4.       The ................ defines a general set of operation that will be applied to various types of data.
(A) generic function
(B) member function
(C) function overloading
(D) operator overloading
Answer: A
5.       The function ................ displays its first argument at the tab position requested by its argument.
(A) tab                (B) out
(C) tabout          (D) tab( )
Answer: C

6.       The .................. parameter is a standard call by value parameter.
(A) tabout()        (B) tab
(C) out               (D) tab()
Answer: B
7.       The ............... function will sort any type of array.
(A) tab()             (B) tab out()
(C) sort()            (D) bubble()
Answer: D
8.       ................. is an implicit parameter to all member functions.
(A) Pointer        (B) This
(C) Enum          (D) Array
Answer: B
9.       A .............. is an object that contains memory address.
(A) constructor             (B) destructor
(C) pointer                     (D) temp
Answer: C
10.    A .............. function has access to all private and protected members of the class for which it is a friend.
(A) friend                       (B) member
(C) non-member          (D) void
Answer: A


0 comments:

Post a Comment

UGC NET Computer Science

Computer GK App