Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Monday, 20 April 2015

UGC NET Computer Science Solved Paper II December 2006 - Part 4

31.       Linking:
(A) cannot be performed before relocation
(B) cannot be performed after relocation
(C) can be performed both before and after relocation
(D) is not required if relocation is performed
Answer: B
32.       Which of the following is the most general phase-structured grammar ?
(A) Regular                   (B) Context-sensitive
(C) Context free           (D) Syntax tree
Answer: B
33.       A compiler for a high level language that runs on one machine and produces code for a different machine is called:
(A) Optimizing              (B) One pass compiler
(C) Cross compiler      (D) Multipass compiler
Answer: C
34.       The ‘K’ in LR (K) cannot be:
(A) 0       (B) 1    (C) 2               (D) None of these
Answer: D
35.       Peep-hole optimization is a form of:
(A) loop optimization               (B) local optimization
(C) constant folding                (D) data flow analysis
Answer: C

36.       An operating system is:
(A) Collection of hardware components
(B) Collection of input-output devices
(C) Collection of software routines
(D) All the above
Answer: C
37.       ....................is one of pre-emptive scheduling algorithm.
(A) Shortest-Job-first               (B) Round-robin
(C) Priority based                     (D) Shortest-Job-next
Answer: B
38.       A software to create a Job Queue is called...................
(A) Linkage editor        (B) Interpreter
(C) Driver                      (D) Spooler
Answer: D
39.       A permanent database of a general model of compiler is...................
(A) Identifier table        (B) Page map table
(C) Literal table                        (D) Terminal table
Answer: D
40.    Loading operating system from secondary memory to primary memory is called...............
(A) Compiling               (B) Booting
(C) Refreshing             (D) Reassembling
Answer: B


No comments:

Post a Comment