Wednesday, 5 October 2016

UGC NET Computer Science Paper II June 2013 (Re-test 8th Sept. 2013) - Part 3

21.       Consider the In-order and Post-order traversals of a tree as given below:
In-order: j e n k o p b f a c l g m d h i
Post-order: j n o p k e f b c l m g h i d a
The Pre-order traversal of the tree shall be
(A) a b f e j k n o p c d g l m h i
(B) a b c d e f j k n o p g l m h i
(C) a b e j k n o p f c d g l m h i
(D) j e n o p k f b c l m g h i d a
Answer: C
22.       A simple graph G with n-vertices is connected if the graph has
(A) (n – 1) (n – 2)/2 edges
(B) more than (n – 1) (n – 2)/2 edges
(C) less than (n – 1) (n – 2)/2 edges
(D) Σki=1 C(ni, 2) edges
Answer: B
23.       Which one of the following set of gates is best suited for ‘parity’ checking and ‘parity’ generation?
(A) AND, OR, NOT                  (B) NAND, NOR
(C) EX-OR, EX-NOR               (D) None of the above
Answer: C
24.       The quantification !x P(x) denotes the proposition “There exists a unique x such that P(x) is true”, express the quantification using universal and existential quantifications and logical operators:
(A) x P(x) xy ((P(x) P(y)) → x = y)
(B) x P(x) xy ((P(x) P(y)) → x = y)
(C) x P(x) xy ((P(x) P(y)) → x = y)
(D) x P(x) xy ((P(x) P(y)) → x = y)
Answer: C
25.       If F and G are Boolean functions of degree n. Then, which of the following is true?
(A) F ≤ F + G and F G ≤ F
(B) G ≤ F + G and F G ≥ G
(C) F ≥ F + G and F G ≤ F
(D) G ≥ F + G and F G ≤ F
Answer: A

26.       Match the following identities/laws to their corresponding name:
(a) x + x = x
x • x = x                      i. Dominance
(b) x + 0 = x
x • 1 = x                      ii. Absorption
(c) x + 1 = 1
x • 0 = 0                      iii. Idempotent
(d) x • (x + y) = x           iv. Identity
Codes:
     (a)  (b)  (c)  (d)
(A) iii   iv     i     ii
(B) iv   iii     i     ii
(C) iv   iii    ii     i
(D) iii   iv    ii     i
Answer: A
27.       In which one of the following, continuous process improvement is done?
(A) ISO9001      (B) RMMM
(C) CMM            (D) None of the above
Answer: C
28.       The .................. of a program or computing system is the structure or structures of the system, which comprise software components, the externally visible properties of these components, and the relationship among them.
(A) E-R diagram                       (B) Data flow diagram
(C) Software architecture       (D) Software design
Answer: C
29.       Working software is not available until late in the process in
(A) Waterfall model                 (B) Prototyping model
(C) Incremental model                        (D) Evolutionary Development model
Answer: A
30.    Equivalence partitioning is a ................ testing method that divides the input domain of a program into classes of data from which test cases can be derived.
(A) White box               (B) Black box
(C) Regression            (D) Smoke
Answer: B

Pages   2   3   4   5 

0 comments:

Post a Comment

UGC NET Computer Science

Computer GK App