Monday, 4 May 2015

UGC NET Computer Science Solved Mcqs Paper II June 2005 - Part 3

21.       What is the time required to insert an element in a stack with linked implementation ?
(A) O (log2n)     (B) O (n)
(C) O (n log2n) (D) O (1)
Answer: D
22.       Which of the following statement is false ?
(A) Every tree is a bipartite graph
(B) A tree contains a cycle
(C) A tree with n nodes contains n-1 edges
(D) A tree is a connected graph
Answer: B
23.       In the balanced binary tree given below, how many nodes will become unbalanced when a node is inserted as a child of the node “g” ?
(A) 1                   (B) 3
(C) 7                   (D) 8
Answer: B
24.       If the postfix form of a string is ABC+-D*, the actual string is:
(A) (A-(B+C))*D            (B) ((A-B)+C)*D
(C) ((A+B)-C)*D            (D) (A+(B-C))*D
Answer: A
25.       The algorithm that will efficiently sort an array that is nearly sorted except for the interchange of some adjacent pairs of numbers like : { 1, 3, 2, 5, 4, 6} is:
(A) Quick sort               (B) Bubble sort
(C) Merge sort              (D) Selection sort
 Answer: B
26.       Which of the following are Data link layer standard?
(1) Ethernet      (2) HSSI         (3) Frame Relay
(4) 10-base T    (5)Token ring
(A) 1, 2              
(B) 1, 3, 5
(C) 1, 3, 4, 5     
(D) 1, 2, 3, 4, 5
Answer: C
27.       Which type of Bridge would be used to connect an Ethernet Segment with a token ring Segment?
(A) Transparent Bridge          
(B) Source-Route Bridge
(C) Translation Bridge           
(D) None of these
Answer: D
28.       Which type of links are used for a connection between two DTE devices ?
(A) X.21             (B) Frame Relay
(C) ATM             (D) Modem
Answer: D
29.       Which protocol is used to encapsulate a data packet created of a higher OSI model layer ?
(A) HDLC          (B) SDLC
(C) LAPB           (D) LAPD
Answer: D
30.    What is the correct subnet mask to use for a class-B address to support 30 Networks and also have the most hosts possible ?
(A) 255.255.255.0       
(B) 255.255.192.0
(C) 255.255.240.0       
(D) 255.255.248.0
Answer: D


0 comments:

Post a Comment

UGC NET Computer Science

Computer GK App