Thursday, 7 May 2015

UGC NET Computer Science Solved Mcqs Paper II December 2004 - Part 3

21.       What item is at the root after the following sequence of insertions into an empty splay tree:
1, 11, 3, 10, 8, 4, 6, 5, 7, 9, 2 ?
(A) 1       (B) 2
(C) 4       (D) 8
Answer: B
22.       Suppose we are implementing quadratic probing with a Hash function, Hash (y)=X mode 100. If an element with key 4594 is inserted and the first three locations attempted are already occupied, then the next cell that will be tried is:
(A) 2       (B) 3
(C) 9       (D) 97
Answer: D
23.       Weighted graph:
(A) Is a bi-directional graph
(B) Is directed graph
(C) Is graph in which number associated with arc
(D) Eliminates table method
Answer: C
24.       What operation is supported in constant time by the doubly linked list, but not by the singly linked list?
(A) Advance     (B) Backup
(C) First                         (D) Retrieve
Answer: B
25.       How much extra space is used by heap sort?
(A) O(1)              (B) O(Log n)
(C) O(n)             (D) O(n2)
Answer: A
26.       Error control is needed at the transport layer because of potential error occurring ..............
(A) from transmission line noise      
(B) in router
(C) from out of sequence delivery   
(D) from packet losses
Answer: B
27.       Making sure that all the data packets of a message are delivered to the destination is ................ control.
(A) Error             (B) Loss
(C) Sequence (D) Duplication
Answer: A
28.       Which transport class should be used with a perfect network layer?
(A) TP0 and TP2          (B) TP1 and TP3
(C) TP0, TP1, TP3       (D) TP0, TP1, TP2, TP3, TP4
Answer: A
29.       Which transport class should be used with residual-error network layer?
(A) TP0, TP2                 (B) TP1, TP3
(C) TP1, TP3, TP4       (D) TP0, TP1, TP2, TP3, TP4
Answer: B
30.    Virtual circuit is associated with a ..................... service.
(A) Connectionless     (B) Error-free
(C) Segmentation        (D) Connection-oriented
Answer: D


0 comments:

Post a Comment

UGC NET Computer Science

Computer GK App