Sunday, 26 October 2014

UGC NET Computer Science June 2014 Solved Paper II - Part 1

1.       Infrared signals can be used for short range communication in a closed area using ................... propagation.
(A) ground                    (B) sky
(C) line of sight                        (D) space
Answer: C
2.       A bridge has access to ............... address in the same network.
(A) Physical      (B) Network
(C) Datalink      (D) Application
Answer: A
3.       The minimum frame length for 10 Mbps Ethernet is ............. bytes and maximum is ................ bytes.
(A) 64 & 128                 (B) 128 & 1518
(C) 1518 & 3036          (D) 64 & 1518
Answer: D
4.       The bit rate of a signal is 3000 bps. If each signal unit carries 6 bits, the baud rate of the signal is ...............
(A) 500 baud/sec         (B) 1000 baud/sec
(C) 3000 baud/sec       (D) 18000 baud/sec
Answer: A
5.       Match the following:
List – I                                    List - II
a. Physical Layer                     i. Allow resources to network access
b. Datalink Layer                     ii. Move packets from one destination to other
c. Network Layer                      iii. Process to process message delivery
d. Transport Layer                   iv. Transmission of bit stream
e. Application Layer                v. Formation of frames
Codes:
      a   b   c    d   e
(A) iv   v   ii   iii    i
(B) v   iv   i    ii    iii
(C) i    iii   ii   v    iv
(D) i    ii   iv   iii   v
Answer: A

6.       A grammar G is LL(1) if and only if the following conditions hold for two distinct productions A → α | β
I. First (α) ∩ First (β) ≠ {a} where a is some terminal symbol of the grammar.
II. First (α) ∩ First (β) ≠ λ
III. First (α) ∩ Follow(A) = φ if λ є First (β)
(A) I and II         (B) I and III
(C) II and III       (D) I, II and III
Answer: D
7.       Which of the following suffices to convert an arbitrary CFG to an LL(1) grammar ?
(A) Removing left recursion alone.
(B) Removing the grammar alone
(C) Removing left recursion and factoring the grammar
(D) None of the above
Answer: D
8.       A shift reduce parser suffers from
(A) shift reduce conflict only
(B) reduce reduce conflict only
(C) both shift reduce conflict and reduce reduce conflict
(D) shift handle and reduce handle conflicts
Answer: C
9.       The context free grammar for language L = {anbmck | k = |n - m|, n≥0,m≥0,k≥0} is
(A) S→S1S3, S1→aS1c |S2|λ, S2→aS2b|λ, S3→aS3b|S4| λ, S4→bS4c|λ
(B) S→S1S3, S1→aS1S2c |λ, S2→aS2b|λ, S3→aS3b|S4| λ, S4→bS4c|λ
(C) S→S1|S2, S1→aS1S2c|λ, S2→aS2b|λ, S3→aS3b|S4| λ, S4→bS4c|λ
(D) S→S1|S3, S1→aS1c |S2|λ, S2→aS2b|λ, S3→aS3b|S4| λ, S4→bS4c|λ
Answer: D
10.    The regular grammar for the language L = {w |na(w) and nb(w) are both even, wє{a, b}*} is given by :
(Assume, p, q, r and s are states)
(A) p→aq |br|λ, q→bs|ap
r→as|bp, s→ar|bq,
p and s are initial and final states.
(B) p→aq|br, q→bs|ap
r→as|bp, s→ar|bq,
p and s are initial and final states
(C) p→aq|br|λ, q→bs|ap
r→as|bp, s→ar|bq,
p is both initial and final states
(D) p→aq|br, q→bs|ap
r→as|bp, s→ar|bq,
p is both initial and final states.
Answer: C

Pages   2   3   4   5 

0 comments:

Post a Comment

UGC NET Computer Science

Computer GK App