Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Tuesday, 1 August 2017

C & C++ Programming Multiple Choice Questions - Set 42

1.       A possible output of the following program fragment is
for (i=getchar();; i=get.char())
if (i==‘x’) break;
else putchar(i);
(A) mi
(B) mix
(C) mixx
(D) none of the above
Answer: D
Explanation:
None of the above as it is wrong syntax.
2.       int **ptr; is
(A) Invalid declaration
(B) Pointer to pointer
(C) Pointer to integer
(D) none of the above
Answer: B
3.       The address of a variable temp of type float is
(A) *temp
(B) &temp
(C) float& temp
(D) float temp&
Answer: B
4.       What is the output of the following code
char symbol[3]={‘a’,‘b’,‘c’};
for (int index=0; index<3; index++)
cout << symbol [index];
(A) a b c
(B) “abc”
(C) abc
(D) ‘abc’
Answer: C
5.       The process of building new classes from existing one is called .............
(A) Polymorphism
(B) Structure
(C) Inheritance
(D) Cascading
Answer: C

6.       If a class C is derived from class B, which is derived from class A, all through public
inheritance, then a class C member function can access
(A) protected and public data only in C and B.
(B) protected and public data only in C.
(C) private data in A and B.
(D) protected data in A and B.
Answer: D
7.       If the variable count exceeds 100, a single statement that prints “Too many” is
(A) if (count<100) cout << “Too many”;
(B) if (count>100) cout >> “Too many”;
(C) if (count>100) cout << “Too many”;
(D) None of these.
Answer: C
8.       Usually a pure virtual function
(A) has complete function body.
(B) will never be called.
(C) will be called only to delete an object.
(D) is defined only in derived class.
Answer: D
9.       The output of the following will be
for (x=1, y=5; x+y<=10; x++)
{
printf(“%d%d”, x,y);
y++;
}
(A)          1 5
                2 6
3 7
(B)          1 5
2 6
3 7
4 8
(C)          1 5
1 6
1 7
1 8
1 9
(D)          1 5
2 5
3 5
4 5
5 5
Answer: A
10.    The ................... statement causes immediate exit from the loop overriding the condition test
(A) Exit
(B) Break
(C) Goto
(D) None of the above
Answer: B


No comments:

Post a Comment