Computer Science Study Materials for Competitive Exams

Sample Questions, Previous Year Solved Papers, Study Materials For Competitive Examinations Like UGC NET, SET And GATE Computer Science.

Friday, 13 October 2017

Computer General Knowledge Questions and Answers - Set 41

401.       Which of the following is a volatile memory?
(A) EFPROM
(B) PROM
(C) EPOM
(D) RAM
Answer: D
402.       First generation computers used
(A) Transistor
(B) Micro processors
(C) Vacuum tube processors
(D) Integrated circuit
Answer: C
403.       Data stored in primary storage is represented using
(A) base 16
(B) base 10
(C) base 5
(D) base 2
Answer: D
404.       GPS is owned and operated by
(A) US Government
(B) Russian Government
(C) Chinese Government
(D) None of these
Answer: A
405.       The memory which is known as a volatile memory is:
(A) PROM
(B) RAM
(C) EEPROM
(D) ROM
Answer: B

406.       OCR stands for:
(A) Optical Character Recognition
(B) Optical Code Leader
(C) Optical Character Reader
(D) Optical Code Recognition
Answer: A
407.       ………… has the shortest access times
(A) Cache memory
(B) Virtual memory
(C) Secondary memory
(D) All of the above
Answer: A
408.       Which of the following is not a computer hardware?
(A) Mouse
(B) Monitor
(C) Antivirus
(D) Printer
Answer: C
409.       What is the main purpose of secondary storage device?
(A) To increase the speed of computer
(B) To install operating system
(C) To networking
(D) To store data
Answer: D
410.    Microsoft Office is:
(A) Shareware
(B) Open-Source software
(C) Public Domain Software
(D) An application suite
Answer: D


No comments:

Post a Comment