Friday, 9 June 2017

CBSE UGC NET Paper I Solved January 2017 - Part 5

43.       The typical feature of an information-rich classroom lecture is in the nature of being
(1) Sedentary
(2) Staggered
(3) Factual
(4) Sectoral
Answer: 3
44.       Expressive communication is driven by
(1) Passive aggression
(2) Encoder’s personality characteristics
(3) External clues
(4) Encoder-Decoder contract
Answer: 2
45.       Positive classroom communication leads to
(1) Coercion
(2) Submission
(3) Confrontation
(4) Persuasion
Answer: 4

46.       Classroom communication is the basis of
(1) Social identity
(2) External inanities
(3) Biased passivity
(4) Group aggression
Answer: 1
47.       Effective communication pre-supposes
(1) Non-alignment
(2) Domination
(3) Passivity
(4) Understanding
Answer: 4
48.       When verbal and non-verbal messages are contradictory, it is said that most people believe in
(1) Indeterminate messages
(2) verbal messages
(3) non-verbal messages
(4) aggressive messages
Answer: 3
49.       If A is coded as C, M as I, N as P, S as O, I as A, P as N, E as M, O as E and C as S, then the code of COMPANIES will be
(1) SPEINMOAC
(2) NCPSEIOMA
(3) SMOPIEACN
(4) SEINCPAMO
Answer: 4
50.       Among the following, identify the continuous type of data:
(1) Number of languages a person speaks
(2) Number of children in a household
(3) Population of cities
(4) Weight of students in a class
Answer: 4


0 comments:

Post a Comment