Tuesday, 16 August 2016

C & C++ Programming Multiple Choice Questions - Set 21

1.       >> is called as ............. operator.
(A) insertion                  (B) extraction
(C) greater than           (D) lesser than
Answer: B
2.       The ................ operation returns the remains of a divisions operation .
(A) . !      (B) &&
(C) %      (D) /
Answer: C
3.       ............... operation inserts zero bits into low order bits of result.
(A) shift                          (B) shifting left
(C) shifting right           (D) append
Answer: B
4.       Which of the following is invalid assignment operator?
(A) -=                  (B) &=
(C) ^=                 (D) *=
Answer: C
5.       Which one of the following is the conditional operator?
(A) ?:      (B) ?: =
(C) :?      (D) ?=
Answer: A

6.       Which on of the following has the highest precedence?
(A) %      (B) ( )
(C) ||       (D) ?:
Answer: B
7.       ............. is not a type of scope in c++.
(A) global          (B) local
(C) file                (D) function
Answer: D
8.       When local & global variable have same name to refer global variable ............... operator is used.
(A) ? :     (B) :
(C) : :      (D) <<
Answer: C
9.       The result of a relational or logical expression is of type ..............
(A) integer         (B) float
(C) Boolean      (D) character
Answer: C
10.    A ............. local variable preserves its variable between function calls.
(A) extern          (B) static
(C) register        (D) auto
Answer: B


0 comments:

Post a Comment

UGC NET Computer Science

Computer GK App