Thursday, 12 May 2016

UGC NET Paper I Solved Questions June 2007 - Part 4

31.       Which of the following methods will you choose to prepare choropleth map of India showing urban density of population:
(A) Quartiles                 (B) Quintiles
(C) Mean and SD        (D) Break - point
Answer: A
32.       Which of the following methods is best suited to show on a map the types of crops being grown in a region:
(A) Choropleth                         (B) Chorochromatic
(C) Choroschematic    (D) Isopleth
Answer: A
33.       A ratio represents the relation between:
(A) Part and Part                      (B) Part and Whole
(C) Whole and Whole                         (D) All of the above
Answer: D
34.       Out of four numbers, the average of the first three numbers is thrice the fourth number. If the average of the four numbers is 5, the fourth number is:
(A) 4.5                (B) 5
(C) 2                   (D) 4
Answer: C
35.       Circle graphs are used to show:
(A) How various sections share in the whole
(B) How various parts are related to the whole
(C) How one whole is related to other wholes
(D) How one part is related to other parts
Answer: B

36.       On the keyboard of computer each character has an “ASCII” value which stands for:
(A) American Stock Code for information Interchange
(B) American Standard Code for Information Interchange
(C) African Standard Code for Information Interchange
(D) Adaptable Standard Code for Information Change
Answer: B
37.       Which part of the Central Processing Unit (CPU) performs calculation and makes decisions:
(A) Arithmetic Logic Unit        (B) Alternating Logic Unit
(C) Alternate Local Unit          (D) American Logic Unit
Answer: A
38.       “Dpi” stands for:
(A) Dots per inch         (B) Digits per unit
(C) Dots pixel inch      (D) Diagrams per inch
Answer: A
39.       The process of laying out a document with text, graphics, headlines and photographs is involved in
(A) Deck Top Publishing        (B) Desk Top Printing
(C) Desk Top Publishing       (D) Deck Top Printing
Answer: C
40.    Transfer of data from one application to another line is known as:
(A) Dynamic Disk Exchange                         (B) Dodgy Data Exchange
(C) Dogmatic Data Exchange           (D) Dynamic Data Exchange
Answer: D

Pages   2   3   4   5 

0 comments:

Post a Comment

UGC NET Computer Science

Computer GK App